
استراتژی معاملاتی چیست؟ و انواع استراتژی معاملاتی
1404/01/30
43
استراتژی معاملاتی چیست؟
به مجموعه قوانینی که یک معاملهگر موظف است در بازارهای مالی از آنها پیروی کند، استراتژی معاملاتی در فارکس گفته میشود. این سیستم معاملاتی نقش یک راهنما را دارد و به تریدر نشان میدهد که در چه نقطهای از بازار خریدار یا فروشنده باشد. قوانین و روشهای معاملاتی پیش از اجرا در بازار، توسط خود تریدر آزمایش شده و معاملهگر به تسلط کافی برای اجرای استراتژی خود میرسد.
برای دستیابی به یک استراتژی سودآور ، تریدر میتواند از سیستمهای معاملاتی تریدرهای حرفهای مانند البروکس، آلفونسو، مایکل و سایر اساتید این حوزه استفاده کند. سپس، با کسب تجربه در بازار و ترکیب این تجربیات و آموزش فارکس، استراتژی شخصیسازیشده خود را طراحی نماید.
انواع استراتژی های معاملاتی در فارکس
استراتژیهای معاملاتی در فارکس انواع مختلفی دارند که به تریدرها کمک میکنند تا مسیر مشخصی در معاملهگری داشته باشند. اما نکته مهم این است که یادگیری تمام این استراتژیها و شناخت نمادهای معاملاتی در فارکس بهمعنای افزایش سودآوری در بازار نیست، ب
لکه تسلط بر یک استراتژی خاص میتواند بازدهی و سودآوری شما را به میزان قابلتوجهی افزایش دهد. بنابراین، قبل از اینکه انواع این استراتژیها را معرفی کنیم، باید بدانید که یادگیری و تسلط کامل روی یک روش مشخص، میتواند شما را به موفقیت بیشتری در بازار برساند.
• پرایس اکشن (Price Action)؛
• استراتژی معامله در سطوح رنج (Range trading strategy)؛
• استراتژی معامله با روند یا ترند تریدینگ (Trend trading strategy)؛
• استراتژی معاملهگری روزانه (Day Trading)؛
• استراتژی شکست (Failure strategy)؛
• استراتژی سوئینگ تریدینگ (Swing trading)؛
• استراتژی اسکالپ یا اسکالپ تریدینگ (Scalp Trading)؛
هر یک از این استراتژیها روشهای خاص خود را برای اجرا در بازار فارکس دارند و ممکن است با سبکهای متفاوتی پیادهسازی شوند. اما در نهایت، همه آنها یک هدف مشترک دارند: کسب سود در بازار. بنابراین، برای دستیابی به سودآوری در فارکس، لازم است که حداقل روی یکی از این استراتژیها یا سایر روشهای معاملاتی، به تسلط کافی دست پیدا کنید.
پرایس اکشن
در پرایس اکشن، معاملهگران تمرکز اصلی خود را روی کندلهای قیمتی میگذارند و معتقدند که همه چیز در خود قیمت نهفته است. در این روش، خبری از اندیکاتورها یا ابزارهای اضافی نیست، بلکه صرفا با مشاهده کندلها و الگوهای قیمتی که بارها در بازار تکرار میشوند، تصمیمگیری معاملاتی انجام میشود.
استراتژی معامله در سطوح رنج
در بازارهای مالی، زمانی که قدرت خریداران و فروشندگان برابر باشد، قیمت در یک سطح ثابت قرار میگیرد. به این محدوده، اصطلاحا رنج گفته میشود. سطح رنج تا زمانی اعتبار دارد که یکی از طرفین (خریداران یا فروشندگان) قدرت بیشتری پیدا کند. در این مدت، خریداران و فروشندگان در حال رقابت برای به دست آوردن کنترل بازار هستند. در این استراتژی، بهترین نقاط ورود و خروج، سطوح حمایت و مقاومت هستند.
معاملهگران در این نقاط میتوانند خرید و فروش خود را انجام دهند. توجه داشته باشید که در اکثر جفتارزهای فارکس، محدودههای رنج زیادی شکل میگیرد و یادگیری این استراتژی میتواند فرصتهای سودآوری مناسبی در این بازار فراهم کند.
استراتژی معامله با روند یا ترند تریدینگ
یکی از استراتژی معاملاتی در فارکس، معامله در جهت روند یا ترندتریدینگ است. ابتدا باید با مفهوم روند (Trend) آشنا شوید. در بازار فارکس، روند زمانی شکل میگیرد که قدرت در دست یکی از طرفین (خریداران یا فروشندگان) باشد. معاملهگران باید در این نوع معامله در فارکس، همواره در جهت قدرت بازار معامله کنند، زیرا معامله در خلاف جهت روند، ریسک بالایی دارد و احتمال زیان را افزایش میدهد.
استراتژی معامله گری روزانه
در استراتژی معاملهگری روزانه، معاملهگران تلاش میکنند تا تمام پوزیشنهای معاملاتی خود را در همان روز معاملاتی ببندند. تمرکز اصلی این استراتژی روی نوسانات روزانه بازار است، به همین دلیل معاملهگران سعی میکنند از این نوسانات حداکثر استفاده را ببرند.
در این روش، بسیاری از تریدرها از سبکهای معاملاتی مانند پرایس اکشن استفاده میکنند تا در ورود به معاملات دچار تاخیر نشوند و بتوانند تصمیمات سریعی بگیرند. در واقع، بسیاری از استراتژیهای معاملاتی دیگر نیز میتوانند زیرمجموعه استراتژی روزانه باشند، اما هدف ما این است که یک دیدگاه کلی از این سبک ارائه دهیم و سایر جزئیات را در ادامه بررسی کنیم.
استراتژی سوئینگ تریدینگ
سوئینگ تریدینگ به معاملاتی گفته میشود که تریدر ممکن است برای چند روز یا حتی چند هفته در یک پوزیشن باقی بماند. سوئینگبه معنای یک گام حرکتی کامل در بازار است.
بهعنوان مثال، یک معاملهگر در تایم فریمهای بالاتر، در یک سطح حمایتی مناسب وارد معامله خرید میشود و تارگت و حد سود خود را در نقطهای قرار میدهد که ممکن است رسیدن به آن چندین روز طول بکشد. دلیل این موضوع این است که آن سطح مشخصشده، یک تارگت مهم در بازار است و رسیدن قیمت به آن ممکن است زمان ببرد.
استراتژی اسکالپ یا اسکالپ تریدینگ
استراتژی اسکالپ را میتوان زیرمجموعهای از استراتژی معاملهگری روزانه دانست. همانطور که در استراتژی روزانه گفته شد، معاملات در طول روز باز و بسته میشوند، اما در استراتژی اسکالپ، این معاملات به تعداد بسیار بیشتری میرسند.
در این روش، ممکن است یک معاملهگر در طول روز تا ۳۰ پوزیشن معاملاتی باز کند. تریدرهایی که از این استراتژی استفاده میکنند، معمولا از سبکهای معاملاتی سریع مانند پرایس اکشن استفاده میبرند تا بتوانند تارگتهای معاملاتی بیشتری در بازار پیدا کنند و معاملات خود را با سرعت و دقت بالا انجام دهند.

نحوه انتخاب استراتژی مناسب بر اساس سبک معاملاتی
ابتدا تریدرها باید قبل از اینکه استراتژی و سبک معاملاتی خود را انتخاب بکنند، با ساختارهای روانی خودشان بیشتر آشنا باشند. به طور مثال، تریدر میداند که صبر و تحمل این مورد را ندارد که بتواند یک هفته پوزیشن معاملاتی خود را در فارکس باز بگذارد و دوست دارد در روز معاملاتی نتیجه معاملاتش معلوم شود. این تریدر باید سمت استراتژی اسکالپ برود، چراکه میتواند در روز تعداد معاملات زیادی را داشته باشد.
همچنین سبکی را مثل پرایس اکشن ICT و RTM انتخاب کند که بتواند با استفاده از این سبکهای پرایس اکشن مدرن و در کنار استراتژی اسکالپ، معاملات خودش را انجام دهد. پس تریدرها باید سبک معاملاتی خود را به گونهای انتخاب کنند که مطابق استراتژی معاملاتی آن باشد، وگرنه عدم همخوانی این دو مورد باعث شکست تریدر خواهد شد.
ترکیب استراتژی های معاملاتی با مدیریت ریسک
بسیاری از معاملهگران فکر میکنند بعد از اینکه استراتژی و سبک معاملاتی خود را پیدا کردند، دیگر نیازی به هیچ چیز ندارند و به راحتی میتوانند معاملات سودآوری داشته باشند. اما اشتباه فکر میکنند، به همین خاطر است که ۹۰ درصد تریدرها در بازار زیانده هستند.
اگر بخواهیم به صورت کلی بگوییم، استراتژی معاملاتی در فارکس تنها ۲۰ درصد نقش موفقیت در بازار را دارد و مابقی آن مدیریت ریسک و سرمایه است. اگر نتوانید در کنار استراتژی معاملاتی خودتان مدیریت ریسک را رعایت کنید، به زودی کل سرمایهتان از بین خواهد رفت.
پس حتما در کنار توجه به استراتژی معاملاتی، موضوع مهمتر که مدیریت ریسک باشد را فراموش نکنید و حتما قبل از ورود به هر معاملهای قوانین مدیریت ریسک خود را مطالعه کرده و بعد اقدام به فعال کردن پوزیشن معاملاتی کنید.
ابزار برای طراحی استراتژی
برای اینکه بتوانید برای خودتان استراتژی معاملاتی در فارکس داشته باشید، باید بتوانید تجربهها و آموزشهایی که قبل از انجام هر معامله دیدهاید را در بازار تست کنید و بعد از امتحان و دیدن عملکرد آن استراتژیها، آنها را در بازار واقعی اجرا کنید.
حال ابزارهایی وجود دارد که معاملهگران میتوانند استراتژیهای خود را در آنها تست یا بک تست بگیرند و بعد از رسیدن به تسلط کافی، در بازار واقعی فعالیت خودشان را شروع کنند. در ادامه به برخی از محبوبترین این ابزارها خواهیم پرداخت:
• Forex Tester؛
• TradingView؛
• GoCharting؛
• MetaTrader 4 (MT4) و MetaTrader 5 (MT5).
برخی از این موارد که اشاره کردیم، پلتفرمهای معاملاتی هستند که معاملهگران میتوانند از ابزارهای بکتست که در آنها قرار دارند، برای طراحی استراتژی خودشان استفاده کنند.
اشتباهات رایج در اجرای استراتژی های معاملاتی
اگر بخواهیم به بزرگترین اشتباه رایج بین معاملهگران در اجرای استراتژی معاملاتی در فارکس بپردازیم، میتوانیم به ترکیبهای بیمورد استراتژیهای مختلف برای افزایش احتمال برد در بازار اشاره کنیم.
خیلی از مواقع، معاملهگران تازهکار فکر میکنند که هرچه استراتژی آنها پیچیدهتر باشد، سودآوری بیشتری در بازار دارند. اما این تفکر کاملا اشتباه است، چراکه با ترکیب استراتژیهای مختلف با یکدیگر، عملکرد و بازدهی تریدر کاهش پیدا میکند. دلیل آن این است که تریدر قادر نخواهد بود تمامی روشها را بهصورت دقیق اجرا کند، چراکه تعداد زیاد آنها باعث پیچیدگی و سردرگمی خواهد شد.
اما اگر تریدر بتواند تنها روی یک استراتژی تمرکز کند و بهقدری روی آن تسلط پیدا کند که بتواند آن را بدون اشتباه اجرا کند، سودآوری بیشتری در بازار خواهد داشت.
آنچه در مقاله استراتژی معاملاتی در فارکس چیست؟
در مقاله استراتژی معاملاتی در فارکس چیست؟ خواندیم که به قوانینی که یک معاملهگر موظف است در بازارهای مالی از آنها استفاده کند و اجرا کند، استراتژی معاملاتی در فارکس گفته میشود. این قوانین میتواند طبق تجربیات شخصی یک تریدر یا از یک تریدر حرفهای دیگر به دست آمده باشد.
استراتژی معاملاتی مثل یک مسیر مطمئن برای معاملهگران عمل میکند. در ادامه مقاله، به انواع استراتژیها مثل پرایس اکشن، استراتژی معامله در سطوح رنج و سایر روشهای معاملاتی پرداختیم و هرکدام را بهصورت مختصر برای درک بهتر توضیح دادیم. همچنین گفتیم که باید استراتژی معاملاتی با سبک معاملاتی همخوانی داشته باشد تا بتوانید در بازار بهصورت اصولی رفتار کنید.
صفحه 1 از 1