جدول محتوا

بازار فارکس چیست؟

بازار فارکس (Foreign Exchange) چیست؟

همان طور که از نام انگلیسی آن مشخص است، بازاری برای معاملات ارزی است. بازار فارکس بزرگترین بازار مالی جهان است.
انواع مختلفی از معاملات در بازار فارکس انجام میشود اما ما در اینجا قصد داریم معاملات اهرم دار که بصورت OTC انجام می شوند را مورد بررسی قرار دهیم و با آن بیشتر آشنا شویم.

چه چیزی در بازار فارکس معامله می شود؟

همان طور که گفته شد در بازار فارکس معاملات ارزی صورت میگیرد.
به این صورت که ما در این بازار با جفت ارزها طرف هستیم.

حال این جفت ارز چیست؟

جفت ارزها همان طور که از نامشان پیدا است از دو ارز تشکیل شده اند.
به بیانی دقیق تر به نسبت دو ارز، یک جفت ارز میگوییم. به عنوان مثال شما میخواهید مقداری تومان را به دلار آمریکا تبدیل کنید. برای این کار به صرافی رفته و با توجه به نسبت ارزش دلار آمریکا به تومان، تبدیلتان را انجام می دهید. در اینجا شما به نسبت ارزش دلار آمریکا به تومان توجه کرده اید. حال بر فرض مقداری دلار آمریکا در دست دارید و قصد دارید آن را به پوند انگلیس تبدیل کنید. در اینجا از نسبت پوند انگلیس به دلار آمریکا استفاده می کنید که در بازار فارکس به آن جفت ارز می گوییم.

یک نکته ی دیگری که لازم است به آن اشاره کنیم، ماهیت دو طرفه بودن اکثر معاملات بازار فارکس است. بدین معنا که شما لزوما دنبال صعودها نیستید. به عنوان مثال شما در بازار سهام ایران با توجه به تحلیلی که انجام می دهید، صعود را در یک سهم پیش بینی می کنید و در اینجا است که شما آن سهام را خریداری می کنید و از افزایش قیمت آن سود می کنید. حال شرایطی را در نظر بگیرید که تحلیل شما می گوید که سهم مورد نظر شما ریزشی را در پیش دارد. در اینجا شما کاری نمیتوانید بکنید جز فروش آن سهم (اگر آن را دارا باشید) و یا اگر آن سهم را ندارید باید شاهد ریزش قیمت و منتظر موقعیت جدید خرید باشید. اما در بازار فارکس به این شکل نیست و شما در زمانی که روند نزولی را تشخیص می دهید، میتوانید با گرفتن پوزیشن شورت (Short) یا فروش، کسب سود کنید.

بازار فارکس چیست؟

تفاوت حجم بازار فارکس با بازارهای مطرح دنیا

در زیرگام بازارهای سهام به تعدادی از بزرگترین و معروف ترین بازارهای بورس دنیا اشاره کردیم.
اما در ابتدای همین زیرگام گفته شد که بازار فارکس بزرگترین بازار مالی در دنیا است. اما تفاوت میان میزان حجم معاملات در بازار نیویورک (NYSE) که رتبه ی اول در میان بازارهای سهام را دارد و همچنین بازار فارکس بسیار بسیار زیاد است. برای بیان بهتر، در نظر داشته باشید که در بازار بورس نیویورک حدود حجم معاملات در بازه میلیارد دلار در روز می باشد اما حجم معاملات در بازار فارکس روزانه در بازه تریلیون دلار قرار میگیرد!

بازار فارکس چیست؟
بازار فارکس چیست؟ 1

ساعات معامله در بازار فارکس

بازار فارکس در 5 روز هفته، از بتدای دوشنبه تا انتهای جمعه و به صورت 24 ساعته فعال می باشد. 24 ساعته بودن این بازار بدین معنا است که با چرخش کره ی زمین به دور خودش این بازار به مراکز مالی مختلف در جهان منتقل می گردد. بدین صورت که در ابتدای روز دوشنبه ی هر هفته از مبدا که کشور استرالیا است شروع می شود و به ترتیب به سیدنی، سنگاپور، هنگ کنگ، توکیو، فرانکفورت، لندن و در آخر به نیویورک می رسد و مجددا در ابتدای روز کاری جدید از استرالیا (ولینگتون) ادامه می یابد.

بازار فارکس چیست؟

مزایای بازار فارکس

  • فارکس بازاری 24 ساعته است.
  • فارکس یک بازار دو طرفه است.
  • نقدشوندگی بسیار بالا.
  • هزینه ی کارمزد به نسبت پایین تر.
  • کسب سود در این بازار سقفی ندارد.

احتیاط های لازم در بازار فارکس

به تعدادی از مزایای این بازار اشاره شد. اما بهتر است که در کنار این مزایا به مواردی اشاره کنیم تا ذهنیت بهتری نسبت به این بازار داشته باشید.
اکثر معاملاتی که در بازار فارکس انجام میشوند اهرم دار هستند و این مورد در کتار مزیت هایی که دارد، ریسک هایی را نیز به همراه خواهد داشت، لذا ورود به این بازار مستلزم دانش و اطلاعات کافی می باشد تا مانع ضررهای سنگین به معامله گران شود.

برای مطالعه ی مقاله ی فارکس چیست ✅ صفر تا صد فارکس کلیک کنید.

نهادها و یا افراد فعال در بازار فارکس

بانک های مرکزی و دولت ها :
بانک ها را می توان اصلی ترین بازیگران بازار فارکس دانست. این بانک ها با توجه به سرمایه ی بالایی که در اختیار دارند بیش ترین نقش را در این بازار ایفا می کنند. دولت ها با اعلام شاخص های اقتصادی نظیر نرخ بهره، نرخ بیکاری و … که همگی در گام سوم به آنها پرداخته شد، تاثیر اصلی را در روندهای بازار دارند.

شرکت ها و موسسات :
شرکت ها و موسسات مالی بزرگ برای انجام معاملات خود در سطح بین المللی نیاز به بازار فارکس برای تبدیل ارز خود دارند. همچنین ممکن است برخی شرکت ها با اندوخته ی خود سرمایه گذاری هایی نیز در این عرصه داشته باشند.

معامله گران خرده پا :
تمامی افرادی که در سراسر دنیا به صورت شخصی در حال معامله و یافتن موقعیت برای کسب سود هستند جزو دسته ی معامله گران خرده پا قرار می گیرند. البته توجه داشته باشید که این بدین معنا نیست که معامله گران خرده پا حجم کمی از بازار را در دست دارند بلکه حجم قابل توجهی از معاملات به دست همین گروه از معامله گران انجام می پذیرد.

بازار فارکس چیست؟

? معامله گران در بازار فارکس می توانند به دو شکل اقدام به خرید و فروش کنند.

  1. مستقیم:
    این دسته از معامله گران به صورت مستقیم اقدام به خرید و فروش ارزها می کنند.
  2. غیر مستقیم:
    این دسته از معامله گران از طریق خرید و فروش کالاها و خدماتی که با ارزهای خارجی قیمت گذاری شده اند، به معامله می پردازند.

چگونگی انجام معاملات در بازار فارکس

معاملات در بازار فارکس از طریق پلتفرم های مختلفی همچون متاتریدر، تریدینگ ویو، سی تریدر، پلتفرم های تحت وب اختصاصی برخی از بروکرها و … که امکانات و قابلیت های زیادی برای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به مشتریان ارائه می دهند، صورت می گیرد.

تا به اینجا با چیستی بازار فارکس آشنا شدید. توصیه می شود که در ادامه با آموزش ها همراه باشید تا در خصوص این بازار اطلاعات بیشتری به دست آورید و با آگاهی کافی وارد بازار شوید.

چه امتیازی می دهید؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 10 =