جدول محتوا

مقدمه

برای نوشتن یادداشت روی این نوشته باید وارد شوید

استراتژی معاملاتی چیست؟

در ابتدا به مفهوم “استراتژی” می‌پردازیم. استراتژی یک طرح عملیاتی است که برای رسیدن به اهداف مشخص، تعیین می‌شود. این اهداف می‌توانند در حوزه‌های مختلفی مانند کسب و کار، بازاریابی، مدیریت، اقتصاد و غیره باشند و برای رسیدن به آن‌ها، باید برنامه‌ای هدفمند و مناسب داشته باشیم. به بیان دیگر، استراتژی شامل تعیین اهداف کلی، پیدا کردن مسیرهای منتهی به هدف، شناسایی نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها، بررسی مشکلات و در نهایت تهیه برنامه‌ عملیاتی برای رسیدن به هدف می‌باشد.

استراتژی معاملاتی نیز دقیقاً در همین راستا است. استراتژی معاملاتی مجموعه‌ای از قوانین، آموزش‌ها، نظام‌بندی‌ها و موارد دیگر است که به منظور به دست آوردن سود و کاهش خسارت می‌باشد. از آنجایی که معاملات مالی با خطر و ریسک زیادی همراه هستند، استفاده از استراتژی مناسب می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا ریسک خود را کاهش دهند و به سود بیشتری دست یابند.

هدف و مسیر ما در این گام چیست؟

بسیاری از افراد، معامله‌گری را صرفاً یادگیری مباحث تکنیکالی و فنی می‌دانند؛ اما این تمام ماجرا نیست و دانستن جنبه‌های مختلف بازار و شناسایی درست آن بسیار مهم است. بسیاری از افراد در این مرحله، به صورت کاملاً هیجانی قصد ورود به بازار را دارند و به دنبال کسب سود هستند که تقریباً همهٔ آن‌ها نتیجه‌ای جز شکست را نخواهند دید. توجه داشته باشید، منشاء اصلی مشکلات اکثر معامله‌گران در همین بخش است. در حقیقت همین رفتار هیجانی معامله‌گر سبب می‌شود تا از عوامل مهم دیگر غافل شده و متحمل ضررهای بسیار سنگین شود.

تا به اینجا چه آموختیم؟

از پایه ای ترین مفاهیم که در گام دوم مطرح شد شروع کردیم تا از شک ها و سوالاتی که برای بسیاری از معامله گران پس از مدت ها تلاش به وجود می آید جلوگیری کنیم و به آنها در همین ابتدای کار پاسخ دهیم.

در گام سوم، به مفاهیم بازارهای مالی پرداختیم تا در ادامه راحت تر مطالب را آموزش ببینید و معنای اصطلاحات را بفهمید.

در گام چهارم، از آنجایی که در خصوص انواع بازارهای مالی صحبت شد، شما باید بازار هدف خود را انتخاب کرده باشید.

در گام پنجم، نمادهای معاملاتی بازارهای مختلف را معرفی کردیم و مورد بررسی قرار دادیم.

در گام ششم، با بررسی و تحقیق، بروکر یا صرافی خود را معین کردید و کار با پلتفرم های محبوب و پر استفاده را آموزش دیدید.

گام هفتم که عظیم ترین و پر محتواترین گام آموزشی است به اصل و هسته ی ماجرا، یعنی آموزش تحلیل تکنیکال و فاندامنتال می پردازد.

در گام هشتم، نیز به مدیریت ریسک و سرمایه پرداختیم. موضوعی که معامله گران مبتدی اغلب به آن توجه کافی را ندارند.

در این گام به چه مواردی می خواهیم بپردازیم؟

در گام نهم؛ طی شش زیرگام، سعی داریم تا تمامی مطالب مربوط به استراتژی معاملاتی، از پیش نیازهای ساخت آن گرفته تا چالش های بعد از اتمام ساخت، که شامل فرآیند بک تست گیری و چالش های ذهنی است را بیان کنیم. این شش زیرگام عبارتند از:

1-مقدمه

2-ساخت استراتژی

3-نکات فنی استراتژی

4-مدیریت ریسک و سرمایه

5-بک تست

6-جمع بندی و نتیجه گیری

زیرگام دوم، سوم و چهارم در خصوص ساخت استراتژی هستند. در زیرگام دوم یاد میگیریم که بهترین استراتژی چه ویژگی هایی دارد. و در زیرگام سوم و چهارم به ساختار استراتژی معاملاتی و فرم دادن به هر یک می پردازیم.

چرا داشتن استراتژی معاملاتی مهم است

مقدمه
مقدمه 1

این سوال در عین سادگی، نکات بسیار زیادی را در بر می گیرد. استراتژی معاملاتی با قاعده مند کردن بسیاری از موارد، در کنترل کردن هر چه بهتر ذهن و در نهایت معامله بسیار موثر است. در حقیقت ساخت استراتژی معاملاتی با کمک در هدف گذاری، تصمیم گیری و کاهش ریسک بسیار مفید می باشد.

  • هدف‌گذاری: استراتژی معاملاتی به شما کمک می‌کند تا هدف‌گذاری دقیق تری داشته باشید و به سمت موفقیت حرکت کنید. با داشتن یک استراتژی، می‌توانید از منابع و زمان خود به بهترین شکل استفاده کنید و فرصت‌های موجود را بهتر شناسایی کنید. در بازارهای مالی، به دلیل پیچیدگی‌های فراوان و همچنین وجود سبک‌های متعدد، ذهن ما به طور معمول درگیر آشفتگی می‌شود. این امر کاملا منطقی است. زیرا اطلاعات زیادی را در ذهن داریم که به صورت سازمان‌یافته نیستند و در نتیجه، به دنبال بهره‌گیری از همه‌ی آن‌ها برای پیدا کردن موقعیت‌های معاملاتی هستیم. حال اگر یک استراتژی معاملاتی داشته باشیم، دیگر نیازی به پردازش همه‌ی اطلاعاتی که در ذهن داریم نخواهد بود.
  • تصمیم‌گیری موثر:تصمیم‌گیری موثر در معاملات اغلب تحت تأثیر احساسات قرار می‌گیرد. این احساسات ممکن است ناشی از شرایط بازار، وضعیت روحی و جسمی و سایر عوامل باشند. استفاده از یک استراتژی معاملاتی و توجه به نکات مطرح شده در این گام، به ما کمک می‌کند تا این احساسات را مدیریت کنیم. استراتژی معاملاتی به عنوان یک چارچوب فکری، فرآیند تصمیم‌گیری را ساده‌تر می‌کند و احتمال واکنش‌های احساسی به معاملات را کاهش می‌دهد.
  • کاهش ریسک: استراتژی معاملاتی به شما کمک می‌کند ریسک‌های معاملاتی را کاهش دهید. با داشتن یک رویکرد محاسبه‌شده، می‌توانید روند ریسک‌پذیری خود را کنترل کرده و تصمیمات بهتری در خصوص ورود یا خروج از بازار بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *